Authentieke Italiaanse gerechten
Laten we eens kijken naar wat er eigenlijk op een
traditioneel Italiaans menu staat.
Pizza is voor de meeste mensen wel bekend.
Maar het is belangrijk op te merken dat naast de authentieke Italiaanse pizza, zoals de beroemde pizza margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum, er veel variatie is.
Tegenwoordig vindt men zelfs pizza’s met ananas, frietjes of nacho’s…
Naast de variatie in pizza’s kent deze mediterrane keuken veel pastagerechten.
In Italië wordt pasta traditioneel beschouwd als primi piatti, oftewel de eerste gang na het voorgerecht.
Daarna komt een vlees- of visgerecht.
Toch worden pastagerechten buiten Italië vaak als hoofdgerechten beschouwd, vooral vanwege hun immense populariteit.
Enkele voorbeelden van typisch Italiaanse pastagerechten zijn:
• Spaghetti Carbonara is gemaakt met spaghetti, buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper. Hoewel soms room wordt toegevoegd, is dat geen authentiek ingrediënt in dit gerecht.
• Penne all’Arrabbiata is een pittig penne-gerecht met uien, knoflook, peper, tomaten en tomatenpassata, parmezaan en zout. Maar de echte kick komt van de chilipeper, waarvan de hoeveelheid de mate van pittigheid bepaalt. Hoewel het soms met vlees wordt bereid, is het oorspronkelijk een vegetarisch recept.
• Spaghetti Bolognese is een gerecht dat bij velen bekend is, bestaande uit pasta en een heerlijke vleessaus. In Italië staat het bekend als Ragú alla Bolognese, en meestal wordt tagliatelle gebruikt in plaats van spaghetti.
• Pasta alla Norma is een vegetarisch gerecht bereid met linguine, aubergine, kappertjes en aromatische kruiden. Bovendien voegen chilivlokken een pittige smaak toe aan het gerecht.
De Italiaanse keuken is zeer uitgebreid en niet samen te vatten in één korte tekst.
Wanneer u uw gasten wilt verwennen met een heerlijk Italiaans menu, vraag dan de catering in Roosendaal naar het Italiaanse menu of kijk op de website.